Автори | C. Singh1, P. Sharma2, A. Bagaria1 |
Афіліація |
1Department of Physics, Manipal University Jaipur, Jaipur, 303007, Rajasthan, India 2Department of Chemistry, University of Rajasthan, Jaipur, 302004, Rajasthan, India |
Е-mail | ashima.bagaria@jaipur.manipal.edu |
Випуск | Том 13, Рік 2021, Номер 2 |
Дати | Одержано 10 січня 2021; у відредагованій формі 25 березня 2021; опубліковано online 09 квітня 2021 |
Цитування | C. Singh, P. Sharma, A. Bagaria, Ж. нано- електрон. фіз. 13 № 2, 02014 (2021) |
DOI | https://doi.org/10.21272/jnep.13(2).02014 |
PACS Number(s) | 87.85.jf, 61.41. + e |
Ключові слова | Ізольований соєвий білок, Пом'якшувач, Природні полімери, Біокомпозити (2) . |
Анотація |
У дослідженні біосумісна та схильна до біологічного розкладання плівка ізоляту соєвого білка (SPI) була розроблена шляхом включення полярних компонентів за допомогою техніки лиття. Вплив додаткових компонентів (гліцерин, сорбітол та поліетиленгліколь) з SPI аналізували за допомогою скануючої електронної мікроскопії (SEM), інфрачервоної спектроскопії з перетворенням Фур'є (FTIR) та рентгенівської дифракції (XRD). Результат підтвердив, що включення полярних компонентів з ізолятом соєвого білка демонструє сильну міжмолекулярну взаємодію. Це найпростіший метод розробки біосумісних плівок, які мають широке застосування в біомедицині, біотехнології, безпеці харчових продуктів та промисловості їх пакування. |
Перелік посилань |